Halfogyasztás változatosan
A megfelelő étrend az egészséges életmód egyik alappillére, amelybe a halételek beillesztése szinte kötelező. A halfogyasztásnak számos egészségügyi előnye van, ezért most olyan recepteket mutatunk be, melyek minden bizonnyal meghozzák a kedved az újdonságok kipróbálásához!
Halas terrine
A halas terrine valódi ínyencség, mindemellett gyorsan és egyszerűen elkészítheted. Nagy előnye, hogy könnyen csomagolható, így magaddal viheted és bárhol elfogyaszthatod - edzés után is kitűnő választás magas fehérjetartalma miatt. Tökéletesen beilleszthető bármilyen diétába, hiszen szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz.
Itasd le a nedvességet a halról, majd szeleteld csíkokra, ízlés szerint sózd és borsozd. Keverd simára a tojásokat, a tejszínt, a mustárt és a paradicsomot, adj hozzá még egy kis sót, vagy további általad kedvelt fűszereket, majd keverd bele a halcsíkokat is. Bélelj ki egy magas falú sütőformát sütőpapírral, majd 180 Celsius fokon süsd nagyjából 45 percig! Ha kihűlt, hidegen könnyen szeletelheted, majd csomagolhatod.
Lazac curry
Ezt a lazac curryt kifejezetten egyszerű elkészíteni, pikk-pakk megvagy vele. Ez az egészséges fogás mennyei ízeket rejt a sok finom fűszernek köszönhetően. Gond nélkül illeszkedik szinte bármely testsúly csökkentő programba - persze az izmaid is hálásak lesznek, ha ezt fogyasztod.
Mosd meg a lazacot, vágd nagyobb kockákra és citromlével nyakon öntve hagyd állni 30 percig. Vágd apró kockákra a paradicsomot és a hagymát is. Forrósítsd fel a ghee-t, szórd bele a mustármagot, majd add hozzá a hagymát és pirítsd aranysárgára!
Ezután öntsd bele az összes fűszert, majd 1 percig lassú tűzön érleld össze az ízeket. Öntsd fel a serpenyőt kókusztejjel, pár percig hagyd főni fedő nélkül, majd jöhetnek bele a lazackockák és a paradicsom. Alacsony hőfokon főzd legalább 10 percig, majd tálalásnál szórd meg durvára vágott korianderzölddel!
Hal narancsos-tejszínes mártásban
Ez a recept még egy ünnepi vacsorán is megállja a helyét, mégis könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha unod már a száraz köreteket, akkor ezzel a mennyei mártással megbolondíthatod a már megszokott rizsköretet is!
Mosd meg a halszeleteket, majd szárítsd meg őket. Sózd, borsozd a húst, majd forgasd meg lisztben. Süsd a szeleteket a forró vajban oldalanként 4-5 percig, majd vedd ki őket, de tartsd melegen. Tedd fel főni a narancslevet, a tejszínt, a zöldborsot és főzd addig, míg nagyjából felére csökken a mennyisége. A mártást sűrítsd be a 2 ek hideg vízzel elkevert keményítővel. Ízesítsd a végeredményt sóval, borssal és citromlével.
Reméljük, hogy ezek a különleges receptek meghozzák a kedved a halételek fogyasztásához. Amennyiben esetleg nem volt elegendő időd főzni, nyugodtan egészítsd ki a napi étkezésed Amata Power lazacfehérje turmix-szal, hidd el, a tested hálás lesz a minőségi tápanyagokért!