LAZACFEHÉRJE

Mi jut eszedbe először Norvégiáról? Vikingek, fjordok és az északi fény?

Ne feledkezzünk meg a kiváló minőségű norvég lazacról sem, ami az Amata Power alapja.

FELSZÍVÓDÁS

 

A többi fehérjeporhoz képest a lazacprotein rendelkezik a leggyorsabb nitrogén felszívódással.

A hidrolizáltságának köszönhetően alacsony molekulatömegű, „előemésztett” peptideket, tripeptideket és oligopeptideket tartalmaz, így az edzések után rekordidő alatt tölti vissza az izmaidat, hogy segítse a fejlődésed és gyorsítsa a regenerációdat.

EMÉSZTHETŐSÉG

 

A rendkívüli felszívódás mellett az emészthetősége is kiemelkedő. A szervezet több, mint 98%-ban fel tudja használni. Ez tovább fokozza a regeneráció hatékonyságát, így nem csak az edzések, hanem a sérülések vagy műtétek utáni felépülésben is kulcsfontosságú szerepet tölthet be.

Az emésztési folyamatot vizsgáló tesztek során a lazacfehérjét tejsavó fehérje izolátummal és hidrolizátummal hasonlították össze. Azt mérték, hogy a fogyasztást követő 2 órás időintervallumban a szervezet számára mennyi felhasználható nitrogént biztosít.

A végeredmény igencsak meggyőző: A lazacfehérje 79%-kal több nitrogént biztosít, mint a tejsavó fehérje izolátum és 20%-kal többet, mint a tejsavó fehérje hidrolizátum.

A vizsgálat eredményei IDE kattintva érhetőek el.

 

OLDÓDÁS

 

Az alacsony molekula tömegű peptidek nem csak a felszívódás sebességében játszanak fontos szerepet, hanem az Amata Power oldódásában is. A vízzel való keverést részesítjük előnyben, de rendkívül könnyen és gyorsan csomómentesre keverhető különféle tejekkel is.

 

ÍZ ÉS ÁLLAG

 

Javasoljuk, hogy legalább 4-5 dl hideg vízzel keverd el.

A sűrű fehérjeturmixokkal ellentétben a lazacfehérje egy könnyed üdítőre hasonlít, így garantáltan nem fog eltelíteni.

Kevesebb folyadék hozzáadásával elsőre jobban érződik a hidrolizáltságából adódó kesernyésebb ízvilág. Jó hír, hogy az ízlelőbimbók gyorsan megszokják az ismeretlen ízt, így a második, harmadik fogyasztásra azoknak is kellemes lesz, akik érzékenyebbek.

ALLERGÉNEK

 

Az Amata Power összes hozzávalóját a legnagyobb odafigyeléssel választottuk ki. Egyik termékünk sem tartalmaz tejterméket, szóját, mogyoróféléket és glutént sem.

Termékeink fő alapanyaga - a lazacfehérje - hipoallergén élelmiszer, így legtöbb esetben még a halakra érzékenyek számára sem okoz allergiás reakciót. Ugyanakkor, ha korábban tapasztaltál már ilyen problémát, a fogyasztás megkezdése előtt egyeztess az orvosoddal.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az Amata Power tejet, tojást, szóját, mogyorót és glutént feldolgozó üzemben készült.

 

 

TECHNOLÓGIA

 

A lazacfehérje por alacsony hőfokon történő, szabadalmaztatott eljárással készül. Enzimek segítségével bontják le az értékes húst, hogy sérülés nélkül maradjanak meg benne az olyan hasznos mikrotápanyagok, mint a kalcium, kálium, cink, nátrium, vas, magnézium, foszfor és réz.

TANULMÁNYOK

 

Számos tanulmány is igazolja a lazacfehérje fogyasztásának előnyeit. Az alábbi tényekre kattintva bővebben olvashatsz róluk:

 

Növeli a vasfelvételt.

Csökkenti a testzsírt.

Serkenti a fehérjeszintézist.

Hatékony nitrogén felszívódást biztosít.